Hyvin tehty video on yritykselle kannattava sijoitus. Pieni tuotanto voi maksaa vain satoja euroja, kun taas suurempi tuotanto voi kustantaa yritykselle kymmeniä ellei jopa satoja tuhansia euroja.
Tämän blogina aiheena on videon hinta ja mistä se koostuu. Niin kuin aina kaikessa - aika, osaaminen, kalusto, oikeudet - kaikki maksaa. Hyvin tehty video on kuitenkin yritykselle kannattava sijoitus. Pieni tuotanto voi maksaa vain satoja euroja, kun taas suurempi tuotanto voi kustantaa yritykselle kymmeniä ellei jopa satoja tuhansia euroja.
Videotuotanto jakautuu yleensä kolmeen päävaiheeseen: esituotanto, kuvatuotanto ja jälkituotanto. Kaikki nämä vaikuttavat merkittävästi videon tai konseptin kokonaishintaan.
Esituotantovaiheessa suunnitellaan koko video, luodaan käsikirjoitus, tehdään taustatyötä ja määritellään aikataulut ja tarpeet. Esituotantoon voi sisältyä muun muassa seuraavat tekijät:
Varsinainen kuvauksien tekeminen on yksi suurimmista videotuotannon kustannuksia kasvattavista tekijöistä. Tuotantokustannukset sisältävät:
Pienellä tiimillä ja peruskalustolla tuotanto voi maksaa tuhannesta muutamaan tuhanteen, mutta laajemmat tuotannot joissa on mukana useita osaajia ja huipputekniikkaa, voivat helposti maksaa 10 000 - 50 000 euroa.
Kuvausten jälkeen alkaa jälkituotantovaihe, joka voi olla aikaa vievä ja teknisesti vaativa. Jälkituotantoon kuuluvat:
Yhteenvetona se, että video voi maksaa vähän tai paljon. Te yrityksenä teette päätöksen siitä, että halutaanko tinkiä jostain vai ei. Loppupeleissä video on investointi ja sen tarkoitus on tuoda yrityksen kassaan rahaa lyhyellä tai pitkällä aikavälillä, suoraan tai välillisesti.
Mikäli olet kiinnostunut videotuotannosta ja haluat tarjouksen videosta, voit jättää yhteystietosi täällä. Olen tämän jälkeen yhteydessä sinuun ja sovitaan aika palaverille.